2016 Best Firm Winner
2016 Best Firms to Work For

Commercial
Vision accomplished.
« back to main

Places to live, work, shop, eat and play create the fabric of our towns and cities, reflect what’s important to us, and help our communities thrive. We understand the importance of aligning expenses, funding sources, and potential revenue to create solutions that last. Whether it’s new construction, renovation, or historic preservation, we design facilities that support your vision and improve the lives of the people who use them.

Back

Kalamazoo Nature Center Heronwood Field Station

Location:
Kalamazoo, Michigan
Size:
81,350 SF
Description:
In partnership with the Kalamazoo Regional Educational Service Agency and local school districts, the Kalamazoo Nature Center identified a beautiful, custom-built log home and barn to house a new Natural Resources Conservation Center. TowerPinkster converted the building into an educational environment for exploring natural resources. New features include a research lab, classroom space, collaborative group rooms, open work areas and a new entry foyer. The garage was also transformed into a living space to accommodate visiting researchers. Site circulation was improved to accommodate buses, and a walkway platform was added over a large marsh area, creating a more pedestrian-friendly site.

Download full project report

Location:
Kalamazoo, Michigan
Size:
81,350 SF
Description:
In partnership with the Kalamazoo Regional Educational Service Agency and local school districts, the Kalamazoo Nature Center identified a beautiful, custom-built log home and barn to house a new Natural Resources Conservation Center. TowerPinkster converted the building into an educational environment for exploring natural resources. New features include a research lab, classroom space, collaborative group rooms, open work areas and a new entry foyer. The garage was also transformed into a living space to accommodate visiting researchers. Site circulation was improved to accommodate buses, and a walkway platform was added over a large marsh area, creating a more pedestrian-friendly site.

Download full project report